CISCO NORGE

Ciscos teknologidirektør slutter: – På tide å se om det er liv på andre planeter

Nils-Ove Gamlem forlater selskapet etter nesten 18 år.

Nils-Ove Gamlem er teknologidirektør i Cisco Norge.
Nils-Ove Gamlem er teknologidirektør i Cisco Norge. Bilde: Cisco
27. sep. 2016 - 19:00

Cisco-veteran Nils-Ove Gamlem (48) har valgt å si opp stillingen som teknologidirektør og forlate selskapet, der han har jobbet i en «mannsalder».

– Jeg føler meg ung, og tenker at det kanskje er på tide å se om det er liv også på andre planeter. Ikke bare på Cisco-planeten. Der skjer spennende ting også utenfor vår sfære, sier Gamlem til digi.no.

Det er likevel med vemod og blandende følelser han nå varsler sin avgang. Tanken om å finne på noe annet har han latt modne de siste tre månedene.

En eksakt sluttdato i sin operative rolle er foreløpig ikke satt. Gamlem står på scenen under en konferanse allerede i morgen, og skal fortsatt snakke varmt om selskapets produkter.

De neste ukene og dagene vil han imidlertid bruke til å avslutte påbegynte prosjekter og forberede en karriere et annet sted.

Akkurat hvor det blir, nei det vet han ikke ennå, røper han overfor digi.no.

Skrutrekker og skiftenøkkel

Han har i en årrekke vært Cisco Norges teknologiske ansikt utad. Systemingeniøren er det som har gitt innsiktsfulle dypdykk i den amerikanske nettverkgigantens store produktportefølje fra scenen, overfor kunder og partnere, og ikke minst overfor presse.

Karrieren i Cisco startet allerede i 1998. Gamlem erindrer at han den gangen kom inn nærmest med en skrutrekker og skiftenøkkel.

– Jeg begynte som systemingeniør og var ute og ga råd på produktnivå. Siden gikk det slag i slag i forskjellige roller. En av babyene mine var IP-telefoni, en teknologi som nå har «vokst opp» kan du si.

Han har fått med seg mange opp- og nedturer i bransjen, og mener det var rene sirkuset da han kom inn på 90-tallet.

– Det var mye t-shirts and baloons. Fremover mot 2000-tallet trodde vi at alt skulle vokse inn i himmelen. Hadde du en dotcom-adresse var du nesten genierklært. Det er fantastisk å se tilbake på nå, men var nok en umoden bransje med umodne folk den gangen. Nå er vi kommet dit at man forstår hvilken virkelig verdi informasjons- og kommunikasjonsteknologi har. Bransjen har på mange måter kommet ut av puberteten, sier Nils-Ove.

Hos Cisco har han opp gjennom årene bekledd en mengde ulke roller, både med teknologi- og salgsfokus. Blant annet system engineer, team leader channel se, business development manager, product sales support manager, marketing manager, regional sales manager channel og nå sist system engineer manager med teknologi ansvar utad, eller teknologidirektør for Cisco Norge.

Han presiserer at det ikke ligger noen dramatikk bak at han nå velger å takke for seg.

– Jeg har lenge følt at nå var ringen sluttet og det var kommet til et greit sted i min karriere hvor det var på tide å vurdere annet. Det er et helt eget valg. Det er jeg selv som ga signal om dette, noe som skjedde for en tre måneders tid siden. Så har sommeren gått og tankene modnet.

Litt som et tivoli

Det er ingen jobb som står å venter på ham, vedgår Gamlem. Derimot er han nok for rastløs, som han sier, til å gå hjemme og sparke småstein.

Det kan fort bli en stilling i grenselandet mellom teknologi og forretningsforståelse.

– Det er IT og kommunikasjon jeg kan. Det er min plattform, og en erfaring jeg håper kan komme til nytte for andre. Det skjer mye spennende innenfor digitalisering, internet of things, skytjenester og sånne ting. Jeg tror det er et stort behov fremover for IT-kompetanse rettet mot forretningen. Der er det et gap på kunnskap om hva IT og teknologi generelt kan bidra med, både i ledergruppene, mellomledelsen og også utenfor IT-avdelingene som sådan, sier Cisco Norges avtroppende teknologidirektør.

Karrien i Cisco er ved veis ende, og Gamlem gir en slags forklaring på hvordan han tenker.

– Cisco er litt som et tivoli med masse attraksjoner. Noen vil du kjøre igjen, andre helst ikke. Det er masse oppturer, noen nedturer og mange muligheter. Etter hvert har jeg kjørt alle sammen. Da er det på tide på overlate plassen i køen til noen andre.

Nå får iPhone fordeler i Ciscos trådløse nett:
Nye funksjoner rulles ut i forbindelse med Apples iOS 10 »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.