RESULTATERFINANS

Nimsoft doblet i fjor og skal vokse raskere i år

Norske Nimsoft vokser raskt på programvare for overvåkning av IT-infrastruktur.

20. feb. 2007 - 10:08

Norske Nimsoft leverer programvare for overvåking av IT-infrastruktur, forretningskritiske applikasjoner og servicenivåavtaler (SLA). Selskapet holder til på Skullerud i Oslo, men selger mest internasjonalt. Nå melder selskapet om en kraftig omsetningsvekst.

I fjorårets siste kvartal var veksten på hele 110 prosent sammenlignet med året før og med 95 millioner kroner for året som helhet nærmer selskapet seg milepælen 100 millioner kroner. Det regner selskapet med å klare uten problemer i år.

- Nimsoft har brukt 2006 til å legge grunnlaget for fremtidig vekst. Til sammen har antall ansatte økt med 50 prosent. Produktutviklingsavdelingen i Oslo er betraktelig styrket, og nye salgskanaler er etablert i flere land. Blant annet har det nye datterselskapet i Tyskland, vist lovende resultater i det viktige tyske markedet, sier Anders Grindland, styreformann og en av gründerne i selskapet, i en pressemelding.

I fjor hentet Nimsoft inn 67 millioner kroner fra det amerikanske ventureselskapet JMI Equity og nordiske Northzone Ventures. Pengene skal selskapet bruke til en aggressiv vekst i inneværende og kommende år.

Nimsoft forteller at de startet året med en ordrereserve på 40 millioner kroner, noe som er 130 prosent mer enn i fjor. De tror derfor på minst like kraftig vekst i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.