BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nintendo 64 høstslepp i USA

Spillekåte kunder og griske forhandlere i USA greide ikke å vente til søndagens offisielle lansering av den etterlengtede Nintendo 64. Torsdag begynte den ene forhandleren etter den andre å selge maskinen og Nintendo ble tvunget til å slippe maskinen i hele USA.

Sigvald Sveinbjørnsson
27. sep. 1996 - 15:00

Byrden ble for stor for en del amerikanske forhandlere når de skulle vente helt til søndag med å selge Nintendo 64 (N64), den nye spillplattformen til hjemmebruk. Å sitte med et så hett produkt på lager uten å ha mulighet til å selge det, ble for mye.

K-B var den første butikk kjeden som lot produktet selge over disk, og andre kjeder var ikke sene om å følge etter. Det var ingenting Nintendo kunne gjøre for å holde salget tilbake, og maskinen ble etterhvert tilgjengelig fra alle forhandlerne. Dermed ble nok lanseringen av Nintendo en litt annen enn de hadde planlagt.

Nintendo klarer ikke å levere nok maskiner på verdensbasis, siden fabrikken har en produksjonskapasitet på 500.000 maskiner i måneden. I løpet av de ti ukene N64 har vært til salgs i Japan, har det blitt solgt langt over en million N64er. USA fikk 600.000 i første omgang.

Finn Erik Larsen.
Finn Erik Larsen.

- Dette fører til at Nintendo 64 blir solgt i Europa og Norge fra 1.mars, ikke fra nyttårsskiftet som planlagt, sier Finn Erik Larsen ved Unsaco AS, importør av Nintendo til Norge.

Sony har ikke senket prisene på sin Sony Playstaion etter gårdagens lansering, og markedssjefen i Sony, Andrew House, sa i et intervju med Next Generation Online at de ikke har planer om å gjøre dette heller. Sony Playstation er til nå solgt i rundt 8.4 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.