Nintendo advarer Pokémon-importører

Nintendo er lite glade over at blant annet Pokémon-spill som ennå ikke er utgitt i Europa, importeres fra blant annet USA av europeiske forhandlere.

Nintendo er lite glade over at blant annet Pokémon-spill som ennå ikke er utgitt i Europa, importeres fra blant annet USA av europeiske forhandlere.

Mange europeiske distributører og forhandlere direkteimporterer nå Pokémon Sapphire og Pokémon Ruby for Game Boy Advance (GBA) fra blant annet USA.

Spillene er allerede utgitt blant annet i USA, men vil ifølge GamesIndustry.biz først komme på det europeiske markedet den 25. juli i år.

    Les også:

GBA har ingen innebygget sperre mot spill fra andre regioner enn enheten er solgt i, så normalt vil det være problemfritt å importere spill fra andre regioner.

Nintendo advarer likevel mot å linke med de nye Pokémon-spillene hvis brukerne har spill fra ulike regioner, da man risikerer å miste data.

Nintendo er ikke spesielt glade for denne direkteimporten og advarer nå importørene om at selskapet vil gå til rettslige skritt hvis importen blir for stor. Et annet problem er at de importerte spillene ofte selges billigere enn det Nintendo selv planlegger å selge dem for.

Foreløpig mener Nintendo at tallene ikke er så store at det vil gjøre særlig skade på Nintendos egen lansering av spillene i Europa.

GamesIndustry.biz skriver likevel at i stedet for å angripe selskapets mest lojale og innbitte fans, burde Nintendo kanskje heller gjøre noe med lanseringsplanene, som gjør at mange store titler slippes i Europa først flere måneder etter den amerikanske lanseringen.

Til toppen