Nintendo avslører Revolution-detaljer

Nintendo avslørte torsdag noen få detaljer om selskapets neste, store spillkonsoll.

Nintendo avslørte torsdag noen få detaljer om selskapets neste, store spillkonsoll.

Under en tale ved Game Developers Conference torsdag, lettet Nintendos president, Satoru Iwata, litt på sløret over spesifikasjonene til selskapets kommende spillmaskin, som har kodenavnet «Revolusion», som ventes å bli en konkurrent til neste generasjons Xbox og Playstation.

Maskinens teknologiske hjerte er en prosessor utviklet av IBM. Denne har kodenavnet «Broadway». Grafikkløsningen, «Hollywood», skal leveres av ATI.

Det er dermed klart at IBM skal levere prosessoren til alle de tre nestegenerasjons spillmaskinene fra Sony, Microsoft og Nintendo, mens ATI vil levere grafikkløsning til to, Revolution og «Xbox 2». Nvidia, som leverer grafikkløsningen til dagens Xbox, samarbeider nå med Sony om «Playstation 3».

Iwata fortalte videre at Revolution vil være utstyrt med trådløs nettverksadapter, og at den skal være bakoverkompatibel med spillene som i dag er tilgjengelige for GameCube.

- Selv om spillene til Revolution vil oppleves helt annerledes på Revolution, vil utvikling for maskinen være velkjent. Den vil ikke kreve en ny, bratt lærekurve, sa Iwata.

Utover dette, planlegger ikke selskapet å slippe mer informasjon om Revolution før spillmessen E3 2005 i mai.

Til toppen