Nintendo planlegger overraskende produkt

Nintendo avslører at selskapet planlegger et stort, nytt spillprodukt, men nekter å gå i detalj.

Nintendo avslører at selskapet planlegger et stort, nytt spillprodukt, men nekter å gå i detalj.

Det en gang så dominerende spillmaskinselskapet Nintendo angripes på alle kanter. Sony har nærmest utklasset Nintendo når det gjelder stasjonære tv-spillmaskiner. I tillegg har Sony også annonsert en framtidig, bærbar spillmaskin med langt mer funksjonalitet enn Nintendos viktigste produkt i dag, Game Boy, men som vil henvende seg til mange av de samme brukerne.

    Les også:

Under en pressekonferanse som ble holdt i Tokyo torsdag denne uken, fortalte Nintedos president, Satoru Iwata, at selskapet nå planlegger et nytt produkt som skal komme som en gledelig overrakelse på konsumentene. Dette skriver CNN.com.

Men ikke engang om det er snakk om programvare eller maskinvare, ville Iwata si noe om. Også lanseringstidspunktet skal ha framstått som uklart. Iwata lovet likevel at detaljer om det nye produktet vil bli offentliggjort i løpet av våren 2004.

I mellomtiden kan man bare spekulere. Nintendo har tidligere fortalt at en oppfølger til Game Cube først vil komme i 2005 eller 2006, noe som tilsvarer de forventede lanseringstidspunktene for nye og konkurrerende produkter fra Sony og Microsoft. Spørsmålet er om ikke Nintendo vil utnytte muligheten til å få et forsprang på konkurrentene ved være først ute med å lansere en ny generasjon spillmaskiner.

Men det kan også være at Nintendo ønsker å komme med en avansert, bærbar spillmaskin for å kunne konkurrere med Sony kommende PlayStation Portable (PSP). Men Iwata sa under pressekonferansen at han ikke tror at PSP vil påvirke Nintendos salg i noen større grad.

- Uansett om Sony lanserer et nytt produkt eller ikke, planlegger vi for framtiden vår. Og vi vil kunne fortelle deg detaljene neste vår, sa Iwata hemmelighetsfullt.

Til toppen