RESULTATERFINANS

Nintendo stuper

Elendige salgstall for spillkonsoll.

Den velkjente MARIO-formelen har ikke reddet salget av Nintendos spillmaskin Wii U. Det japanske spillselskapet nedjusterer sine prognoser kraftig og regner nå med underskudd i regnskapet.
Den velkjente MARIO-formelen har ikke reddet salget av Nintendos spillmaskin Wii U. Det japanske spillselskapet nedjusterer sine prognoser kraftig og regner nå med underskudd i regnskapet. Bilde: Imago/PanoramiC/All Over Press
20. jan. 2014 - 09:54

Tokyo (NTB-AFP): Dataspillselskapet Nintendo falt 6,14 prosent på børsen i Tokyo mandag etter å ha meldt om salgssvikt for sin siste spillkonsoll.

Nintendo meldte fredag at de bare regner med å selge 2,8 millioner av konsollen Wii U i løpet av regnskapsåret, en kraftig nedjustering fra det tidligere anslaget på 9 millioner. Nintendo har fått store problemer med å møte konkurransen fra Sonys Playstation 4 og Microsofts Xbox One.

I løpet av handledagen var Nintendo-aksjen ned hele 19 prosent, men hentet seg inn mot stengetid.

Nikkei-225-indeksen endte på 15.641,68 poeng mandag, ned 0,59 prosent, mens den bredt sammensatte Topix-indeksen falt 0,27 prosent til 1.293,86 poeng. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.