Nintendo Wii lansert i Norge

I natt ble Nintendos nye spillmaskin lagt ut for salg i Norge. Mange stod i kø.

Nintendo Wii lansert i Norge

I natt ble Nintendos nye spillmaskin lagt ut for salg i Norge. Mange stod i kø.

19. november ble Wii lansert i USA og 2. desember i Japan. Nintendo sendte ut henholdsvis 600.000 og 400.000 maskiner til disse territoriene, men de skal ha blitt salgt ut på kort tid. I dag er det Norges tur.

Én butikk startet salget allerede klokken tolv i natt. Det var Platekompaniet i Bogstadveien i Oslo. Der skal over hundre mennesker ha stått i kø før salget startet. Men også utenfor andre forhandlere skal folk ha samlet seg allerede i natt for å få tak i en Wii når butikken åpner på morgenkvisten.

Foreløpig finnes det 24 spilltitler til Wii, men flere vil bli lansert i løpet av desember. Dette inkluderer også flere Virtual Console-spill.

Kø ved Platekompaniet ved Bogstadveien

Espen Andersen, den første som kjøpte Wii i Norge, av markedssjef Kirsti Danielsen i Bergsala

Oppdatering:

Klokken 11.30 meldte Elkjøp av kjendens 1300 Wii-maskiner ble revet bort på under en time etter at butikkene åpnet. Nå håper Elkjøp å få en ny forsyning i løpet én til to uker, men Thomas Hegerlund, salgssjef for data i Elkjøp Norge, sier i en pressemelding at han tviler på at det vil være tilstrekkelig til å dekke etterspørselen. Hver kunde får kun kjøpe én maskin.

Til toppen