FORBRUKERTEKNOLOGI

Nintendo Wii utklasser Playstation 3

Sony sliter med salget av Playstation 3, mens Nintendo fosser frem.

7. juni 2007 - 07:56

Sony har lenge vært en dominerende aktør på spillemarkedet med sin Playstation 1 og Playstation 2. Utfordrere som Microsoft og Nintendo har ikke vært i nærheten.

Dette er imidlertid i ferd med å bli dramatisk endret.

Sist måned, ble det solgt fem ganger så mange Nintendo Wii maskiner som Playstation 3 i Japan. Japanerne kjøpte 45.321 Playstation 3 i mai, mens Nintendo Wii solgte hele 251.794 enheter. ifølge det japanske spillmagasinet Enterbrain. Det er over fem ganger så mange, og forskjellen øker. I april solgte Nintendo fire ganger så mange maskiner.

Sony har som mål å selge 11 millioner Playstation 3 i inneværende år, ifølge CNet News. Det kan bli hardt, hvis ikke salgstallene bedrer seg kraftig de nærmeste månedene.

Det er ikke bare i Japan at Nintendo utklasser Sony. I USA har Nintendo Wii vært den mest solgte spillmaskinen fire måneder på rad. I april kjøpte amerikanerne 360.000 Nintendo Wii-maskiner, mens Sony bare klarte å selge 82.000 enheter av Playstation 3.

Sony Playstationj koster cirka 6.000 kroner, mens Nintendo Wii koster omtrent 2.500 kroner. Playstation har mye kraftigere maskinvare, og selv om prisen er over dobbelt så høy, taper Sony penger på hver maskin som selges fordi de subsiderer den. Nintendo på sin side tjener penger på hver enhet de selger. Maskinvaren er svakere, men det veies i stor grad opp av en innovativ kontroll med bevegelsessensorer.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.