Nisje-OS for Intel klart

Programvareselskapet Be Inc. kunngjorde fredag at selskapet har sluppet første utgave av operativsystemet BeOS for Intel-baserte maskiner. Systemet kjører allerede på Power PC-plattformen.

Fra og med i dag finnes det nok et operativsystem for Intel-baserte PC-er. Be Operating System Release 3 for Intel ble lagt ut til salg på Internett fredag, og deltakere på Be sin utviklerkonferanse i California fikk en gratis kopi. Systemet koster normalt 99,95 dollar i USA, men selges i en prøveperiode for 69,95 dollar. I Europa er prisen normalt 700 franske franc og 490 franc i prøveperioden.

Tidligere utgaver av Be Os har bare kjørt på PowerPC-plattformen, men denne gang er det Intel-plattformen som favoriseres. Versjon 3 av Be OS for PowerPC kommer først den 20. april.

- Med versjon 3, kjører vi både på Intel- og PowerPC-plattformene, noe som naturligvis utvider markedet for våre utviklere, sa toppsjef i Be, Jean-Louis Gassée i en pressemelding.

- Akkurat som Linux er et spesial-OS for Internett, er BeOS et spesial-OS for digital video og audio, utviklet for å kjøre parallelt med allmenne operativsystemer som Windows 95 og Mac OS, sa Gassée.

Til toppen