KARRIERE

NITH-studenter fornøyd etter Imagine Cup

Selv om de ikke nådde toppen, er NITH-studentene spekket med inspirasjon fra Seoul.

14. aug. 2007 - 13:17

Det var NITH som tidligere i sommer trakk det lengste strået og vant den norske finalen i Microsofts prestisjetunge teknologikonkurranse Imagine Cup mot to lag fra NTNU og ett lag fra Institutt for Informatikk (IFI) ved Universitetet i Oslo. NITH-studenter gikk dermed videre til finalen i Seoul i Sør Korea, som ble avsluttet i forrige uke.

Imagine Cup er verdens største teknologikonkurranse for studenter med i alt 100.000 studenter fra mer enn 100 land som deltakere.

Det norske laget ble valgt ut sammen med 54 andre programvaredesignere fra hele verden i sin programvareløsning på: Forestill deg en verden der teknologi tilrettelegger for bedre utdannelse.

NITH-studentene har utviklet et dataprogram for leksehjelp, der dokumentet blir lastet opp på nettet og sammenliknet med et sett av nøkkelord. Ut fra de nøkkelordene som er med, får eleven tips til kilder. Når oppgaven er ferdig sendes den inn til læreren. På denne måten sikrer man riktige og gode kilder, samtidig som eleven selv finner frem til stoffet.

Selv om ikke NITH utmerket seg noen plasseringer, forteller en av de fire studentene, Anders Bondehagen, at turen til Seoul i Sør-Korea var lærerrik på alle måter.

- Vi har fått mye ros fra både bedrifter og kjente personer. Blant dem var British Telecom som vist stor interesse i vår løsning, forteller Bondehagen til digi.no.

I tillegg har studentene knyttet verdifulle kontakter og e-post adresser med studenter fra et femtitalls andre land som har laget sine versjoner av programvare for bedre utdanning.

Det var Thailand som vant «Software Design»-kategorien til 25.000 dollar, eller cirka 150.000 norske kroner.

Løsningen er utviklet for dyslektikere med skrive og lesevansker. Ved å bruke et web-kamera kan man skanne sider fra en bok og få opp bilder i 3D-format. Dermed kan man i prinsippet lese bøker uten å kunne lese. Programmet er også godt egnet for barn som skal lære å lese.

Finalistene fra NITH: Ruben Olav Larsen, Anders Bondehagen, Johan Misvær Grønstad og Øyvind Thomassen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.