NITH-studenter vant prestisjekonkurranse

NITH-studenter vant Norges finale i Imagine Cup, og går nå videre til den globale finalen i Seoul.

NITH-studenter vant prestisjekonkurranse
Bilde:

Fire gutter fra Norges Informasjonsteknologiske Høyskole (NITH) vant fredag ettermiddag norske finalen i den prestisjetunge teknologikonkurransen Imagine Cup. I konkurranse med to lag fra NTNU og ett lag fra Institutt for Informatikk (IFI) ved Universitetet i Oslo, var det NITH-studenter som utmerket seg med den beste løsningen, og som nå går videre til finalen i Seoul i Sør Korea.

Imagine Cup er verdens største teknologikonkurranse for studenter med i alt 100.000 studenter fra mer enn 100 land som deltakere.

– I fjor utmerket det norske laget seg til tredjeplassen i den internasjonale konkurransen og fikk stor oppmerksomhet. En av studentene har fått fast jobb hos Microsoft i Redmond, forteller administrerende direktør Knut Morten Aaserud i Microsoft til digi.no.

Microsoft er initiativtager til Imagine Cup. mens Avanade er sponsor av den norske delen av konkurransen.

Juryen med Arne Maus (UiO), Tommy Rudihagen (ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad), Olav Tollefsen (Microsoft Norge) og Hans Erik Rud (Avanade), vurderte NITH-studentene til å ha den beste tekniske og brukervennlige løsningen.

NITH-studentene med et unikt dataprogram for leksehjelp. Eleven får en oppgave av læreren, og svarer så godt de kan. Dokumentet blir lastet opp på nettet og oppgaven blir sammenliknet med et sett av nøkkelord. Ut fra de nøkkelordene som er med, får eleven tips til kilder. Når oppgaven er ferdig sendes den inn til læreren. På denne måten sikrer man riktige og gode kilder, samtidig som eleven selv finner frem til stoffet.

Dersom det norske laget går av med seieren i «Software Design»-kategorien vinner de 25.000 dollar, eller cirka 150.000 norske kroner.

Finalistene fra NITH: Ruben Olav Larsen, Anders Bondehagen, Johan Misvær Grønstad og Øyvind Thomassen.

Les mer om:
;