NITH-studenter videre i Imagine Cup

Studenter fra NITH går videre til andre runde i den prestisjetunge student-konkurransen Imagine Cup.

NITH-studenter videre i Imagine Cup

Studenter fra NITH går videre til andre runde i den prestisjetunge student-konkurransen Imagine Cup.

Imagine Cup er verdens største teknologikonkurranse for studenter og arrangeres av Microsoft. Over 100.000 studenter fra 100 land deltar i denne konkurransen, som i år arrangeres for 6. gang. Hvert år utlyses konkurransen med et nytt aktuelt tema. Årets tema er miljø.

En studentgruppe fra NITH har kvalifisert seg til andre runde i den prestisjetunge studentkonkurransen Imagine Cup. Det er innen kategorien «Game Development» at gruppen har markert seg som eneste nordiske lag som er kvalifisert for andre runde. To andre studenter er kvalifisert innen «Project Hoshimi».

Fagansvarlig for forskning og utdanning i Microsoft Norge, Rune Zakariassen, er begeistret over at det også i år er norske lag med i konkurransen, og mener det er en stor bragd å gå videre til andre runde.

– Innen kategorien «Game Development»har jeg sett mange bra løsninger, og det er imponerende at en gruppe bestående av førsteklassestudenter ved NITH har kvalifisert seg videre som eneste nordiske lag, forteller han.

Han påpeker at det er spesielt hyggelig at laget har utkonkurrert svenskene, som tradisjonelt sett er sterke i denne kategorien.

I fjor fulgte Zakariassen en annen studentgruppe fra NITH til finalen i Seoul, og håper han igjen får gleden av å følge et norsk lag til årets finale i Paris 3.-8. juli.

Laget består av Bjørnar Herstad, Hanne Lien, Stig Rune Skansgård og Geir Hilmersen, alle førsteårsstudenter på studieprogrammet Kreativ spilldesign ved NITH. De jobber nå på spreng med å legge siste hånden på verket før neste kvalifiseringsrunde 2. mai. Prosjektleder for NITH-laget, Bjørnar Herstad, ønsker ikke å røpe for mye om spillet de lager, men forteller at det handler om kildesortering og rensing av luften.

NITH-laget er spente på om de når finalen i Imagine Cup. Fra venstre: Bjørnar Herstad, Hanne Lien og Stig Rune Skans-gård.

Til toppen