NKI nettkurs i sterk vekst

Utviklingen for nettstudier har gått senere enn antatt, men ser nå ut til å skyte fart.

Utviklingen for nettstudier har gått senere enn antatt, men ser nå ut til å skyte fart.

NKI Fjernundervisning har hatt det beste første kvartalsresultatet noensinne på nettstudier, viser tallene fra første kvartal i år.

NKI Nettskolen er nettstedet der NKI Fjernundervisning tilbyr nettbasert utdanning.

Professor i nettbasert utdanning, Morten Flate Paulsen, forteller til digi.no at det er tredje kvartal som normalt er årets beste for NKI. I første kvartal 2005 solgte NKI 3.648 nettkurs, som er en økning på 27 prosent fra første kvartal 2004.

Ifølge rektor Svein Qvist-Eriksen har NKI Fjernundervisning tidoblet salget av nettkurs på syv år fra 953 i 1997 til 10.202 i 2004. NKI Fjernundervisning omsatte nettbasert utdanning for 49,2 millioner kroner i 2004.

Det var spesielt januar som utgjorde et viktig vendepunkt for NKI. Fjernundervisningen hadde for første gang i historien flere påmeldinger til nettkurs enn til brevkurset.

– Dette markerer at nettkurs nå har blitt like viktig som brevkurs og at nettbasert utdanning endelig begynner å bli modent, sier Flate Paulsen til digi.no.

NKIs strategi de siste årene har vært å tilby de aller fleste kurs som både nettkurs og brevkurs. Andelen studenter som velger nett har økt jevnt og trutt, men utviklingen har gått saktere enn mange nettentusiaster spådde.

Til toppen