TELENOR

Nkom: Telenor må opprettholde kobbernettet i fem år til

Nkom har konkludert med at Telenors tidsplan om å legge ned kobbernettet innen utgangen av 2022 er for kort.

Telenor hovedkvarter på Fornebu.
Telenor hovedkvarter på Fornebu. Illustrasjonsfoto: Håvard Fossen
3. sep. 2020 - 13:44

Nkom har bestemt at Telenor må opprettholde tilgangen til kobbernettet i en overgangsperiode på fem år.

I denne overgangsperioden må grossistkunder gis tilgang til fast mobilt bredbånd.

Telenor kunngjorde i januar 2019 at kobbernettet skulle legges ned innen utgangen av 2022 og erstattes med fiber- og mobilløsninger. Nkoms konklusjon er nå at Telenors tidsplan er for kort.

Nkom (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) begrunner tiltakene med at de vil styrke konkurransen i bredbåndsmarkedene og gi kunder flere leverandører å velge mellom.

– Vi mener Telenors nedleggelse av kobbernettet kan føre til varig svekkelse av konkurransen, i strid med ekomlovens formål, sier Hans Jørgen Enger, leder av konkurranseavdelingen i Nkom.

Informasjonssjef Magnus Line i Telenor skriver i en epost til NTB at det er viktig å få fram at Telenors ambisjon fremdeles er at selskapets egne sluttkunder skal være over på nye løsninger innen 1. januar 2023, som opprinnelig fastsatt.

– Når Telenor tilbyr ny og mer pålitelig teknologi i form av mobilnett og fiber, er det uhensiktsmessig å fortsette å drive et nett som flere steder er mer enn 100 år gammelt, sier han.

Line understreker at Telenors intensjon hele tiden har vært å gi kundene bedre bredbånd og samtidig ivareta konkurransen, og at ingen kunder skal miste sine tjenester før ny teknologi er på plass.

Nextgentel skal tilby trådløst bredbånd fra Telia.
Les også

Telia skal levere trådløst bredbånd til Nextgentel-kunder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.