TELEKOM

Nkom vil fortsatt regulere Telenor

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) varsler at Telenor fortsatt blir pålagt å la konkurrenter benytte seg av selskapets mobilnett.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
4. juni 2019 - 14:13

Reguleringen forventes å gjelde fra høsten 2019.

Ifølge Nkom legger reguleringen til rette for å «bygge konkurrerende mobilnett og samtidig skape konkurranse på den etablerte infrastrukturen».

Konkurrenten Telia foreslås ikke å bli regulert, da Nkom etter en gjennomgang har kommet fram til at de to telegigantene ikke har kollektiv dominans på markedet.

Ivar Driveklepp i Tussa IKT tror det hadde vært bedre om alle bredbåndsnettene ble åpnet med en gang, og er skeptisk til effekten av at de nå blir regulert.
Les også

Skeptisk til å bli regulert: Frykter skjev konkurranse og dyrere bredbånd

Nkom skriver at problemstillingen har blitt særlig aktuell etter at Telia har kjøpt opp andre selskaper, og begynner å nærme seg Telenor i markedsandel og bredde i tjenestetilbud.

For at det skal kunne påvises kollektiv dominans må det foreligge indikasjoner på at ting ligger til rette for stilltiende samarbeid mellom de to konkurrentene. Nkom konkluderer med at dette ikke er tilfelle for den kommende reguleringsperioden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.