JUSS OG SAMFUNN

NMS: Trodde ikke Statoil-kontrakten var så stor

Ifølge hovedkontoret til Statoil i Stavanger har Intervett inngått en kontrakt med oljeselskapet på konsernnivå.New Media Science er forbauset over omfanget, ikke minst fordi NMS har flere andre prosjekter gående med Statoil i øyeblikket.

Herman Berg
23. okt. 1997 - 16:41

Da Statoils konsernsjef Harald Norvik overrakte det første eksemplaret av CD-ROMen Kilden til statsråd Reidar Sandal i begynnelsen av september, var alt fryd og gammen for New Media Science. De hadde flere sugerør inn i Statoil-systemet, og CD-en til det norske skoleverket var et av skoleeksemplene på hva Norges største multimediebyrå kunne tilføre samfunnet av nyttige verktøy innen det ekspansive området for nye medier.

Halvannen måned senere kommer beskjeden om at konkurrenten Intervett, med Knut Jørstad i spissen, har kapret storkunden Statoil.

Intervett hevder å ha fått en to-års-kontrakt på strateginivå med mulighet for ett års forlengelse. Astri Sivertsen i Statoils informasjonsavdeling ved hovedkontoret i Stavanger bekrefter dette.

Hun gjør klart rede for hvilken type kontrakt Intervett egentlig har undertegnet med oljeselskapet:

- Intervett blir hovedsamarbeidspartneren vår på området for interaktive medier. Det er på konsernnivå, sier hun og understreker at de naturligvis vil fullføre alle løpende kontrakter som de i øyeblikket har med samarbeidspartnerne.

Markedssjef Olav Folkestad hos New Media Science er forbauset over opplysningene som digi.no bringer videre.

- Vi har avtaler både med forskningsavdelingen og informasjonsavdelingen til Statoil i Stavanger og Trondheim. Dessuten finnes det en egen avtale med Statoil i Sverige som vi ikke trodde ble berørt av avtalen med Intervett, sier han.

- Vi er veldig klar over at vi kjempet om en rammeavtale, men trodde det dreide seg om en del spesifikke jobber. Vi var av den oppfatning at avtalen ikke skulle være eksklusiv. Vi tar opplysningene til etterretning og vil ha møte med Statoil i nær fremtid for å få klarlagt situasjonen, sier Folkestad til digi.no.

På spørsmål om New Media Sciences avtale med Statoil i Sverige blir berørt av Intervett-avtalen, repeterer Sivertsen at Intervett-avtalen er inngått på konsernnivå. Dermed berører den alle de skandinaviske landene.

- Vil New Media Science eller andre aktører ha mulighet til å få enkeltkontrakter i Statoil-konsernet i fremtiden?

- Alle slike kontrakter går gjennom oss på hovedkontoret. Og det er Intervett som er hovedsamarbeidspartneren vår nå.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.