No bli det liv - rai, rai - i IT-byen Steinkjer

Cap Gemini Ernst & Young satser på å styrke sin strategiske rådgivning i Steinkjer. Det er prosjektet "IT-byen Steinkjer" som lokker CGEY til Bygdenes By, forteller Walter Qvam.

Cap Gemini Ernst & Young satser på å styrke sin strategiske rådgivning i Steinkjer. Det er prosjektet "IT-byen Steinkjer" som lokker CGEY til Bygdenes By, forteller Walter Qvam.

Cap Gemini Ernst & Youngs Steinkjer-kontor har i skrivende stund to ansatte, men vil i løpet av våren dobles til fire medarbeidere innen strategisk rådgivning. Til Trønder-Avisa sier Qvam at selskapet har et mål om nærmere 20 prosent årlig vekst i Norge, og han antyder at Steinkjer-avdelingen kan vokse til 20 ansatte allerede i løpet av et par år.

Walter Qvam, som leder Cap Gemini Ernst & Young ASs (CGEY) 900 ansatte i Norge, sier til Trønder-Avisa at satsingen i IT-byen Steinkjer nå for alvor begynner å bli lagt merke til, også internasjonalt.

- Utenom Oslo og universitetsbyene er det ikke noen norske byer som har kommet like langt som Steinkjer når det gjelder å bygge opp et IT-miljø. Steinkjer er i en særstilling. IT-byen Steinkjer kan bli virkelig stor, også i internasjonal sammenheng, sier Qvam til Trønder-Avisa.

Les hele saken i Trønder-Avisa.


I likhet med en rekke andre IT-bedrifter etablerer også CGEY seg i den gamle Telenor-gården i Elvegata i Steinkjer - på mange måter et lite paradoks ettersom det nettopp var Telenors nedtrapping i Steinkjer som ga steinkjerbyggen det nødvendige puffet bak til å sette igang prosjektsatsingen "IT-byen Steinkjer".

Nå i februar er fire bedrifter med til sammen omlag 20 ansatte etablert i Telenor-gården. Foruten CGEY er blant andre e-handelsbedriften teknopolis.no på plass med tre ansatte (under ledelse av den gamle Telenor Nextel-selgeren Rune Norum) samt IT-konsulentselskapet Prodoc.

Til toppen