BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nødhjelp på nettet

Den amerikanske avdelingen av Røde Kors har fått med seg IBM og CNN på et nettsted som er øremerket verdensomspennende nødhjelp. Kontinuerlige oppdateringer om krisesituasjoner og hjelpeaktiviteter er kjernen i DisasterRelief.org.

Herman Berg
27. mai 1997 - 18:06

- Vi håper at at DisasterRelief.org vil hjelpe oss med med å formidle livsviktig informasjon om effektene av katastrofer til berørte familier og samfunn verden over, sier lederen for den amerikanske organisasjonen, Elizabeth Dole, til IBMs nettsted.

CNN bidrar med oppdaterte nyheter og full dekning av hendelser rapportert fra 31 byråer og 600 medarbeidere over hele verden. IBM har satt sammen selve nett-tjenesten og donert 1,5 millioner amerikanske dollar (nærmere 11 millioner kroner) til arbeidet. Det inkluderer både hard- og mykvare, lønn til ansatte som jobber med tjenesten, teknisk assistanse til drifting, o.l..

Nettstedet inneholder også et eget presserom for media med bakgrunnsinformasjon til artikler om nødhjelp, rapportering fra ulykkessteder, et eget forum for diskusjon av katastrofer, oppdateringer fra Røde Kors hjelpearbeid, krisehjelp for både ofre og de som vil hjelpe ofrene - i tillegg til andre katastrofepregede ressurser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.