Nødløsning klar for Windows RT

Gjenoppretter systemet.

Nødløsning klar for Windows RT
Microsoft har nå gjort det mulig å gjenopprette Surface RT-maskiner hvor Windows RT 8.1 har gått galt. Bilde: Per Ervland

Selv om Windows RT 8.1-oppdateringen skal ha gått fint for de aller fleste, har det for noen brukere med Microsofts eget Surface RT-brett ikke gått like smertefritt. Etter installasjonen støtte disse på en feilmelding som forteller dem at systemet må repareres fordi Boot Configuration Data-filen mangler noe påkrevd informasjon. Det skal være dette som er årsaken til at Microsoft trakk tilbake Windows RT 8.1-oppdateringen i slutten av forrige uke.

Mens brukere av pc-er med x86-baserte Windows-utgaver har god mulighet til å reinstallere eller skifte ut operativsystemet, er det ikke like enkelt med Windows RT, som ikke distribueres separat.

I går kom Microsoft likevel med en løsning, i alle fall for Surface RT. På denne siden kan brukere av Windows RT laste ned en Surface RT Recovery Image for Windows RT 8.0. Ved hjelp av denne og en USB-minnepinne kan brukerne få liv i Surface RT-enheten igjen. Instruksjoner om hvordan dette kan gjøres, finnes her.

Til ZDNet opplyser Microsoft at under én promille av Surface RT-brukerne som har forsøkt å installere Windows RT 8.1 skal være berørt av dette problemet.

    Les også: