Nødnett-leverandør klar til våren

50 personer ved Nødetaten siler ut vinnerne som skal bygge nødnettet for blålysetatene.

50 personer ved Nødetaten siler ut vinnerne som skal bygge nødnettet for blålysetatene.

Innen vårparten skal Nødetaten avgjøre hvem som kvalifiserer seg til å vinne kontrakten om det prestisjefylt nødnettet til en prislapp av 3,6 milliarder kroner.

I disse dager sitter 50 personer og finleser mange tusen sider med produktspesifikasjoner og tjenester fra de tre aktørene som har blitt prekvalifisert.

    Les også:

Konkurransedokumentene for nødnettet, inkludert kommunikasjonssentralene, utgjør 2 000 sider og 90 dokumenter som i detalj forteller om prosjektets spesifikasjoner.

De tre som er med i anbudsfasen er nå:

 • EADS Defence and Security Systems SA med Steria AS og Netel AS.

 • Siemens med Motorola, BaneTele, Kongsberg DC, Zenitel og Frequentis.

 • EADS Secure Networks OY med Telenor, Eltel Networks, Thales og TConnect .

  Prosjektleder Tor Helge Lyngstøl utelukker ikke at det kan bli flere enn en av leverandørene som blir valgt ut til å være med på utbyggingen av et nytt nødnett.

  Uansett vil det arbeidet som blir nedlagt i første fase, der hele østlandsområdet skal være ferdig utbygd innen sommeren 2007, være avgjørende for senere utbygging i Norge.

  Dersom leverandørene her gjør en dårlig jobb, kan resten av arbeidet stå på spill.

  Innen 15. desember skal nødnettprosjektet ha klar en evalueringsrapport, der sterke og svake sider hos tilbyderne klart skal komme fram.

  Foreløpig er det bevilget 600 millioner kroner som er beregnet kostnad i første byggetrinn. Det omfatter 54 kommuner på Østlandet, og skal være ferdig i 2006/07.

  Det legges opp til omfattende radiodekning utendørs og innendørs, i et stort antall vei- og togtunneler og i T-banen i Oslo. Det er inngått avtale med Oslo hovedflyplass om tilgang til infrastruktur for å sikre god innendørsdekning på flyplassen.

  Det er Stortinget som gir en endelig godkjennelse for hele landet.

Til toppen