Nødnettkontrakt til 4 milliarder

Hele prosjektet er nå overført fra Nokia Siemens til Motorola Solutions.

Motorolas TETRA-utstyr brukes i flere nasjonale nødnett.
Motorolas TETRA-utstyr brukes i flere nasjonale nødnett. (Bilde: Motorola)

Hele prosjektet er nå overført fra Nokia Siemens til Motorola Solutions.

Motorolas TETRA-utstyr brukes i flere nasjonale nødnett.
Motorolas TETRA-utstyr brukes i flere nasjonale nødnett. Bilde: Motorola

Nokia Siemens Networks og Motorola Solutions meldte 11. januar i år at Motorola skulle ta over ansvaret for å bygge det nye landsdekkende nødnettet.

I en pressemelding i dag heter det at overføringen av ansvaret for det TETRA-baserte nødnettprosjektet nå er sluttført.

Motorola Solutions har nå ansvaret for avtalen med en langsiktig verdi på rundt 4 milliarder kroner. Avtalen løper til 2026. Motorola overtar ikke bare avtalen. De overtar også de 25 ansatte i Nokia Siemens som var tilknyttet prosjektet, samt eksterne leverandører. Disse blir en del av Motorolas Global Services Organization.

Den norske nødnettkontrakten er en av selskapets største for nødkommunikasjon noensinne, heter det.

Nødnettet er et landsdekkende offentlig nettverk for nødkommunikasjon basert på TETRA-teknologi. Prosjektet eies av Direktoratet for nødkommunikasjon. Ansvarlig for innføring i nødetatene er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Politidirektoratet og Helsedirektoratet. Overføringen fra Nokia Siemens innebærer at Motorola Solutions utvider sitt ansvar fra å være teknologileverandør for TETRA-basert digital radiokommunikasjon i prosjektet, til å være hovedleverandør med totalansvar for utrulling og implementering.

Motorola Solutions har erfaring som systemoperatør for nasjonale nødnett, blant annet i Danmark hvor de eier operatørselskapet, og i Østerrike, Portugal og Irland hvor de er involvert i driften av de nasjonale nødnettene. Verden over har de hittil levert 1,5 millioner TETRA-terminaler. Selskapet har vært etablert i Norge siden 1982.

Håkon Heier, country manager for Motorola Solutions i Norge, sier at han på vegne av selskapet er glad for å markere 30 års tilstedeværelse i Norge med å vinne et så ekstraordinært prosjekt.

– Kontrakten i Norge bekrefter at TETRA-baserte digitalradioer fortsatt er kjerneteknologi for innsatskritisk kommunikasjon. Ettersom stadig flere benytter teknologien, er vi forpliktet til å sikre produkt- og løsningsinnovasjon i flere tiår fremover, sier Heier.

Tor Helge Lyngstøl i Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) sier at Motorola, som leverandør av kjerneteknologien, vært sentral i nødnettprosjektet fra dag én.

– Dette er dermed ingen stor endring for staten, sier han.

Til toppen