RESULTATERFINANS

Noen nordmenn kan bli lottomillionærer over Internett

Norsk Tipping er endelig i gang med prøveprosjektet med spill via Internett. Over et halvt år etter planlagt oppstart kan utvalgte kunder blant annet i Stjørdal, Levanger og Drammen nå også bli lottomillionærer via nettet.

3. mai 2001 - 08:57

Prøveprosjektet til Norsk Tipping har fått navnet "Piloten" og var varslet å komme i gang allerede i september i fjor. Opprinnelig var det annonsert at 2.500 testkunder fra åtte tilfeldig valgte norske kommuner skulle få sjansen, men det antallet er nå redusert til 1.000 nordmenn.

Tespilotene kommer fra Drammen, Vennesla, Ullensaker, Levanger, Egersund, Ås, Time og Stjørdal og benytter et spesialutviklet smartkort som brukerne kobler til PC-en sin. Smartkortet kan også brukes som vanlig spillkort hos Norsk Tippings kommisjonærer, og pilotprosjektet skal vare i seks måneder, skriver Norsk Tipping på sine hjemmesider.

I Norge er det ikke tillatt for norske aktører å formidle spill på Internett, men Norsk Tipping, Rikstoto og ti humanitære organisasjoner har fått tillatelse til å sette i gang prøveprosjekter. Norsk Tipping frykter å komme helt i bakleksa i forhold til utenlandske konkurrenter og håper at regelverket kan endres slik at 1,8 millioner nordmenn etter hvert kan begynne å spille fra tippingens egne hjemmesider.

I utgangspunktet er det kun Langoddsen og Lotto som de 1.000 utvalgte kan spille på og kun med én ukers kuponger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.