AVTALER & KONTRAKTER

Nok en aktør gir opp IP-telefoni

Nå melder den tredje IP-telefoniaktøren pass og kaster inn håndkleet. Telio overtar selskapet.

6. juli 2005 - 12:46

Bare på et par år har det poppet opp et førtitalls nye aktører på IP-telefonimarkedet, som enten vil ha sin del av telefonikaka, eller være et interessant oppkjøpsselskap.

Men ikke alle har livets rett. For tre måneder siden meldte sandefjordselskapet Nettringen om oppbud på grunn av tekniske problemer. Deretter fulgte IPtele, som ble etablert blant annet av Frode van der Laak i 2001.

Nå er det Telit Norge som gir opp sin IP-telefoni satsning og overdrar kundeavtalene til Telio, som var først ute med tilbudet om billigere telefoni over bredbånd.

Ifølge Telit Norge ble konkurransen for tøff, samtidig som selskapet måtte gjennomføre store investeringer for å utvikle virksomheten videre.

Telio, som fra før har rundt 70.000 kunder, overtok Telit-relasjonene 1. juli og vil starte utsendelse av Telio IP-telefon adaptere til de første kundene allerede denne uken.

    Les også:

- Det er ikke snakk om så voldsomt mange kunder, og det gjenspeiler det forholdet at det har vært en overetablering av IP-telefoni tilbydere det siste året, sier viseadministrerende direktør Rune Strømmen i Telio til digi.no.

Han mener nye aktørene sliter med å få oppmerksomhet i markedet og med lave salgstall.

Vi er nok av den oppfatning at mange aktører går inn i dette markedet uten de helt store forutsetningene for å kunne lykkes og med et håp om å kunne gjøre en kortsiktig gevinst, sier Strømmen.

Han sammenligner det med den overetableringen vi så innen videresalg av mobiltelefoni mot slutten av 90-tallet og fra 2000 og utover. Av disse mobilselskapene er det nå bare få igjen.

Strømmen tror det er grunn til å forvente flere slike nyheter i tiden som kommer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.