RESULTATERFINANS

Nok en bombe i Merkantildata-regnskapet

Notes-selskapet IT Factory har veltet, noe som gir medeier Merkantildata og Tom Adofsen enda en dårlig nyhet.

10. des. 2001 - 10:58

De dårlige nyhetene ser ingen ende ut å ta i Merkantildata ASA. Nå utløses enda en skjult bombe i regnskapet til det kriserammede selskapet. Midt i arbeidet med å rette opp kursen og selge Provida, har en av selskapets investeringer raknet fullstendig. Merkantildata spyttet penger i danske IT Factory som laget kunnskapssystemer med IBM/Lotus-systemet Notes.

Men markedet har raknet for IT Factory som har hovedkvarter i Boston sammen med IBM-datteren Lotus. Nå er selskapet i full oppløsning og Merkantildata anser sin eierandel som er bokført til 60 millioner kroner som tapt.

"Selskapet (IT Factory) gjennomfører nå en strukturendring hvor vesentlige deler av selskapet selges og rekapitaliseres gjennom nye eierkonstellasjoner", skriver Merkantildata i sin pressemelding.

Merkantildata har mer enn nok med sine egne problemer og vil ikke delta i redningsarbeidet. Dette antar selskapet at vil totalt vanne ut deres eierandel og "Merkantildata har derfor besluttet å avskrive hele verdien av sine investeringer i IT Factory. Dette gir Merkantildata et bokført tap på ca 60 millioner kroner. I forbindelse med restruktureringen trekker Merkantildata også sin representant fra styret i selskapet.", skriver selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.