Nok en britisk skandale om persondata

PA Consulting kopierte sikrede data om 84 000 britiske fanger, og mistet minnepinnen.

Nok en britisk skandale om persondata

PA Consulting kopierte sikrede data om 84 000 britiske fanger, og mistet minnepinnen.

Britene opplever nok en skandale knyttet til tap av store mengder persondata kopiert til ukrypterte flyttbare lagringsmedier.

Ifølge BBC har konsulentselskapet PA Consulting, i forbindelse med et prosjekt for innenriksdepartementet (Home Office), kopiert sikrede fangeopplysninger til en ukryptert USB-minnepinne, og mistet minnepinnen. PA Consulting informerte departementet mandag at dataene kunne være tapt, og bekreftet dagen etter at de ikke fant pinnen. Analyser av opptak fra overvåkingskameraer har heller ikke bidratt til å oppklare hva som er skjedd.

Data på USB-pinnen omfattet opplysninger om samtlige 84 000 fanger i fengsler i England og Wales, detaljer om ytterligere 10 000 vanekriminelle, og tilleggsopplysninger om 30 000 personer som er domfelt minst seks ganger.

Departementet har satt i gang gransking, og opphevet enhver form for dataoverføring til PA Consulting.

For det profesjonelle markedet, er det tilgjengelig minnepinner med ulike former for kryptering. De mest avanserte har egen kryptoprosessor, og ødelegger automatisk lagrede data etter hundre påfølgende mislykkede forsøk på å oppgi passord, slik at de er rimelig sikret mot cracking.

I fjor ble Home Office kritisert fordi en CD med ukrypterte detaljer om 25 millioner husholdninger som mottok barnebidrag, forsvant etter å ha blitt postlagt som vanlig sending.

Rutinene ble det formelt sett strammet inn.

En analytiker i BBC har funnet at siden innstrammingen, er personopplysninger om ytterligere 4 millioner briter gått tapt på ulik vis.

BBC har selv måttet be om unnskyldning, etter å ha blitt frastjålet en minnepinne med opplysninger om flere hundre barn som hadde søkt om å få være med i et tv-program.

    Les også:

Til toppen