BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nok en deltaker i alt-i-ett-racet

Alcatel og 3Com skal samarbeide om å utvikle en dominerende programvarestandard for smarte, mobile informasjonsenheter. Denne vil være en direkte konkurrent til Microsoft Windows CE og Symbians EPOC.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 1999 - 12:29

Alcatel og 3Com har inngått en avtale om å utvikle et eget operativsystem for såkalte alt-i-ett-enheter som lar brukerne lagre informasjon, ta telefonsamtaler og få tilgang til Internett. Men i motsetning til noen av konkurrentene, har ikke Alcatel og 3Com planer om å slå sammen telefoner og personlige digitale assistenter (PDA).

I stedet er det sannsynlig at selskapene vil benytte seg av Bluetooth, en teknologi som lar enheter kommunisere via radiobølger. Et eksempel på bruk av Bluetooth og de to selskapenes kommende operativsystem, er en bruker som surfer på Internett med sin Palm Pilot som kommuniserer trådløst med mobiltelefonen vedkommende har i lommen.

Selv om Alcatel og 3Com nå utvikler sitt eget system for slike små informasjonsenheter, utelukker de ikke muligheten for å samarbeide med Windows CE og Symbian i framtiden - antagelig gjennom en eller annen form for samvirke med de andre produktene.

Bakgrunnen for at de to selskapene nå utvikler sin egen standard, skal først og fremst for å få en større bit av kaken. Det anslås at omkring en milliard mennesker vil ha mobiltelefoner innen år 2005, og opptil 15 prosent av disse vil ha trådløse informasjonsenheter lik de Symbian, Microsoft, 3Com og Alcatel konkurrerer om å tilby.

(Kilder: Wall Street Journal, News.com)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.