KARRIERE

Nok en grunder som ikke vil sjefe

"Det er kjedelig å være sjef. Kjedelig å administrere. Jeg vil ut i markedet. Ut til kundene. Utvikle nye produkter og tjenester." Dette mener de fleste grundere når selskapet er kommet over grunder-fasen. Denne gangen er det Bjørn Haugland i FIRM som forlater sjefsstolen.

Therese Werenskiold
3. des. 1999 - 10:55

Programvareselskapet FIRM (Future Information Research Management), som ble etablert av Bjørn Haugland for omtrent tre år siden, har utviklet og selger nettbasert programvare for datainnsamling.

Haugland har også etablert markedsanalysefirmaet Feedback Research i 1985, som han solgte ti år senere.

FIRM er , ifølge Haugland, inne i en svært hyggelig vekstperiode. - Vi har fått noen virkelig store kunder vi er stolte av, vi er på plass i nye lokaler, og vi etablerer oss i England.

Dette stiller nye krav til bedre og riktig kompetanse, sier Haugland som i disse dager ser seg om etter en ny administrerende direktør for selskapet. En administrerende direktør med internasjonal legning og erfaring med programvare og Internett.

- Jeg har for lite kunnskap om programvaresalg, og har innenfor dette markedet for lite nettverk både i Norge og utlandet. Administrasjon er heller ikke er min store interesse, og derved heller ikke min sterkeste side. Jeg har i høst i alt for stor grad blitt opptatt i internmøter, og vært for lite i markedet der ute. Jeg ønsker å fokusere på forretningsutvikling, det er der jeg får utnyttet mine egenskaper best, sier Haugland til digi.no.

- Jeg synes det er synd hvis jeg på grunn av personlig prestisje skulle holde på en posisjon som ikke er til beste for helheten, avslutter han.

Les også:


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.