RESULTATERFINANS

Nok en IP-telefoniaktør konkurs

Gullrushet er over for IP-telefoniselskapene. Nå går andre selskap på kort tid konkurs.

IP-telefoni slo ut for full blomst hos nordmenn i fjor, og det antas at det i dag er i overkant av 70.000 som har kuttet ut fasttelefonen til fordel for gratis tellerskritt med bredbåndstelefoni.

Telio var først ute i mars i fjor, og har allerede kapret over 50.000 kunder.

Bare på et par år har det poppet opp et førtitalls nye aktører på dette markedet som enten vil ha sin del av IP-telefonikaka, eller være et interessant oppkjøpsselskap.

Men ikke alle har livets rett. For et par måneder siden meldte sandefjordselskapet Nettringen om oppbud på grunn av tekniske problemer. «Selskapet er således under konkursbehandling og all opererativ virksomhet vil nedlegges», stod det i konkursvarselet.

Nå er det IPtele som ble etablert blant annet av Frode van der Laak i 2001, som står for hugg. Asker og Bærum tingrett har åpnet konkurs i boet til IPtele.

IPteles visjon om å være «The evolution partner for voip», har dermed åpenbart falt i grus.

På hjemmesiden står det fortsatt at IPtele leverer både ordinær telefoni og IP telefoni til bedriftsmarkedet: Stadig flere bedrifter velger våre produkter nettopp på grunn av muligheten for skreddersydde løsninger. Vårt mål er å gi bedriftene muligheten til å velge optimale løsninger.

Utviklingen innen telefonitjenestene er at de integreres mer og mer med datatjenestene som elektroniske postkasser og CRM løsninger.

Det har ikke lykkes digi.no å få kontakt med bostyrer advokat Tone Bjørn, og det er uvisst hvor mange ip-telefonikunder IPtele har.

Viseadministrerende direktør Rune Strømmen i Telio mener at IPtele aldri lyktes med sin IP-telefonitjeneste, men istedet fungerte som en salgskanal for Song Networks med videresalg av fasttelefoni.

Ifølge rykter skal det i den senere tid ha vært betydelig uro i selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.