KARRIERE

Nok en kuttrunde i Nokia Networks

Siden 2001 har Nokia Networks kuttet staben med 25 prosent. Nå skal ytterligere 550 årsverk bort.

12. feb. 2003 - 14:50

Nokia Networks er en internasjonal gren av mobiltelefonprodusenten, som lager utstyr for bredbåndstilgang. Selskapet er inne i en langvarig nedbemanningsprosess.

I 2001 ble mannskapet redusert med 4600 årsverk, mens det i fjor kom to oppsigelsesrunder, 900 innen installasjon og support i Europa i august, og 300 fra Tetra-avdelingen i september.

De 550 som mister arbeidsplassen i denne omgangen – slik at tallet på ansatte havner et sted mellom 18.000 og 18.500 – er fordelt på Finland, Storbritannia, Sverige og USA. Det antydes at noen få vil bli tilbudt jobb i andre deler av Nokia-konsernet.

Hensikten med den siste nedbemanningen er, ifølge den offisielle pressemeldingen, å effektivisere innen forskning og utvikling. Bredbåndsutviklingen i Santa Rosa i California skal nedlegges, og virksomheten konsentreres til det eksisterende anlegget i Espoo i Finland.

Anlegget i Kista utenfor Stockholm, der det arbeides med basestasjoner, skal legges ned. Virksomheten ved et utviklingsanlegg for maskinvare i Storbritannia skal reduseres. Ellers vil arbeidsplasser i Finland rammes av at noen utviklingsprogrammer legges ned, ”for å oppnå balanse mellom virksomheten innen forskning og utvikling og nåværende behov” i markedet.

Ifølge Nyteknik.se brukte Nokia Networks ni milliarder svenske kroner på forskning og utvikling i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.