Nok en Linux-konvertitt: Getronics Cinet lanserer dedikert webtjener

Getronics varsler en storsatsning på dedikerte tjenere basert på Linux og hevdvunnen maskinvare. Først ute er en dedikert webtjener som er virksom straks du kopler den til og oppgir IP-adresse og nettverk.

Getronics varsler en storsatsning på dedikerte tjenere basert på Linux og hevdvunnen maskinvare. Først ute er en dedikert webtjener som er virksom straks du kopler den til og oppgir IP-adresse og nettverk.

- Dette er så enkelt at selv folk uten tekniske forkunnskaper klarer det, sier administrerende direktør i Getronics Systemintegrasjon, Tom-Atle Herland. Den nye avdelingen samler miljøer som tidligere var fordelt på Wang, Netcenter, Skrivervik og Cinet. - Straks du kopierer html-filene dine til tjeneren, for eksempel gjennom standardprosedyren i Front Page, er de tilgjengelige på nettet.

- Selve tjeneren er helt standard vare, sier sjefen i Cinet PC, Geir Havnelid.

- Vi har tatt utgangspunkt i volummodellen DP-250 med inntil to Pentium III-prosessorer, inntil 1 GB minne, RAID-disker med en kapasitet på 27 GB, og en DLT-streamer for sikkerhetskopiering. Selve jernet selges for 35.000 kroner, og svarer til det du kan få fra 55.000 kroner hos Compaq og Dell. Vi kutter en rekke mellomledd, det er derfor vi kan selge det rimelig og allikevel tjene på salget.

Den dedikerte webtjeneren er foreløpig døpt GLX-250. Endelig navn og prising vil foreligge når supportmodellen er klar. Tilbakemeldinger fra kunder tyder på at Linux fordrer andre supportavtaler enn dem Getronics er vant med.

Linux er valgt som operativsystem for det er gratis, stabilt og åpent. Herland forteller at skepsisen som opprinnelig var innen Getronics-selskapene er snudd til positiv overraskelse. Det nyttes Red Hat-distribusjonen i versjon 6.1, og man vil holde seg til Red Hat etter hvert som distributøren oppgraderer. Getronics står selv for installasjon, maskintilpasning, enkel oppstartrutine og redningsprosedyre ved havari.

- Vi ser for oss at Linux i kombinasjon med standard maskinvare kan være plattform for andre typer dedikerte tjenere, sier Herland.

- De nærmeste vi ser på er e-post-tjener, NT fil- print og databasetjener.

Herland er ikke fremmed for tanken om mer uvante produkter, som en ferdig tjener for Suns gratis kontorsuite Star Office.

Dedikerte tjenere er en viktig trend i dagens nyhetsflom. Les også:


Til toppen