Nok en nedtur for IT-aksjene

Etter at mange håpefulle investorer så lyset i enden av tunnellen i går, snur markedet igjen i dag.

Mens IT-indeksen steg over to prosent i går, faller indeksen tilbake til den "gamle" trenden igjen i dag - nedover. Indeksen er ned to prosent etter at Nasdaq-indeksen snudde fra pluss til minus to prosent i løpet av den siste timen i går kveld.

Jo-jo aksjen Opticom ASA er en av dagens tapere med en nedgang på 7,4 prosent, som vanlig uten at det er nyheter fra selskapet. Nettopp aksjens store kursbevegelser gjør den til en yndet tradingaksje, noe vi har skrevet om før:

Også Infocus Corporation faller markert tilbake. Aksjen er mest omsatt på Nasdaq, og det er amerikanerne som bestemmer kursutviklingen på Oslo Børs dagen etter. Forøvrig kom deres største kunde, Ingram Micro Inc, med resultatvarsel etter børs i går, ifølge Karl Johan Fonds. InFocus er ned fire prosent til 155,5 kroner.

Også det tidligere "flaggskipet" Merkantildata sliter på Oslo Børs. Etter en positiv sesjon i går, faller aksjen 3,4 prosent i dag. Meglerhuset Nordea mener at Svein Stavelin avgang er negativt for selskapet, og peker på at Stavelin har drevet Ementor, den forretningsdelen som går best. I tillegg fokuserer meglerhuset på at det verserte rykter i markedet om Stavelins avgang lenge før den bekreftende meldingen kom.

Den eneste IT-aksjen som viser positiv utvikling er Scandinavia Online med en oppgang på 3,8 prosent, men med få aksjer omsatt. Markedsverdien er 400 millioner kroner, sammenlignet med over syv milliarder for ett år siden.

Til toppen