Nok en nettbutikk stenger døra

Nettbutikken Value America hadde Microsoft-gründer Paul Allen og FedEx i i ryggen, men det holdt ikke.

Nok en nettbutikk har sluppet opp for penger og stengt dørene. Etter nedturen for IT-aksjene i april, har analytikere spådd massedød for alle Internett-butikkene som ikke tjener penger. For investorenes vilje til å skyte inn frisk kapital er nærmest lik null.

Nå hadde ikke Value America hvem som helst i ryggen: Fraktselskapet Federal Express og medgründer i Microsoft Paul Allen var store eiere.

Paul Allen grunnla Microsoft sammen med Bill Gates, men forlot selskapet på grunn av sykdom. Etter å ha kommet seg har han investert milliardene fra sine Microsoft-aksjer med noe vekslende hell:
Les om Allens sukesser og tabber:
Microsoft-gründer klarte ikke å skape nytt
Transmeta lanserer i morgen
Paul Allen og Steven Spielberg skaper talent-web
Jenter vil ikke ha dataspill

Value America solgte en lang rekke forskjellige typer varer over nettet til å begynne med, men da problemene begynte å melde seg i desember, snevret selskapet inn virksomheten til datautstyr og kontorrekvisita. Her har andre hatt suksess, men konkurransen er knallhard og Value America klarte ikke å snu, skriver nyhetstjenesten Cnet.

Selskapet har stengt sine Internett-sider, gått til skifteretten og sagt opp 60 prosent av sine ansatte. Et nytt selskap skal selge løsninger for Internett-handel basert på Value Americas systemer.

Det er ikke kjent hvor mye multi-milliardæren Paul Allen har tapt på Value America.

Til toppen