BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nok en servicepakke til NT 4.0

Et halvt år etter planen vil Microsoft gi ut nok en oppgradering av Windows NT 4.0. Denne vil inneholde en sikkerhetsfunksjon som er utviklet for NT 5.0.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. mars 1998 - 13:27

Ifølge InfoWorld Electric vil Microsoft gi ut Service Pack 4 for NT 4.0 i slutten av juni. Pakken vil inneholde Security Configuration Editor som er en tilleggskomponent for Microsoft Management Console. Den vil fungere som et sentralt oppbevaringssted for sikkerhetsrelaterte administrasjonsoppgaver ved å la nettverksadministratoren konfigurere og analysere sikkerhet på én eller flere NT-maskiner.

- Microsoft hadde planer om å ikke gi ut flere servicepakker, men brukerne av NT 4.0 har spurt spesielt etter Security Configuration Editor, sier Jason Garms, produktsjef for NT-sikkerhet hos Microsoft, til InfoWorld Electric.

Service Pack 4 skulle egentlig ha kommet ut innen slutten av 1997, men den har blitt forsinket på grunn av arbeidet med NT 5.0.

Ifølge Garms var endel av funksjonaliteten i Security Configuration Editor inkludert i den første beta-utgaven av NT 5.0. Men siden funksjonen først ble fullført omtrent to uker før betaen ble utgitt sist høst, ble funksjonaliteten holdt skjult. I Beta 2 av NT 5.0, som skal komme i andre kvartal i år, vil blant annet denne sikkerhetsfunksjonen være mer komplett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.