Nok en sjanse for håpefulle gründere

Norges Handelshøyskole, NHH, utlyser nå en gründerkonkurranse for studentene. Beste forretningsidé får fire millioner kroner i startkapital.

Norges Handelshøyskole, NHH, utlyser nå en gründerkonkurranse for studentene. Beste forretningsidé får fire millioner kroner i startkapital.

Formålet med gründerkonkurransen er, som i alle slike konkurranser, å fremme idé- og gründervirksomhet. Vinneren kan få en startkapital på fire millioner kroner til å gjennomføre sin forretningsidé.

Konkurransen er et samarbeid mellom SND Invest, J. M. Stenersens Forlag og Norges Handelshøyskole (NHH). Intensjonen er at dette skal være en årlig konkurranse, skriver NHH i en pressemelding.
Også andre aktører arrangerer gründer-konkurranser:
Idé-konkurranse skal skape nye bedrifter
Bakgrunnen for konkurransen er en undersøkelse av bransjepreferanser foretatt av Næringslivssymposiet 1999, som avdekket at studentene ved høyskolen hadde ønsker om å starte egen næringsvirksomhet.


Kun konsulent- og IT-bransjen hadde høyere prioritet enn "starte egen næringsvirksomhet" i undersøkelsen. På spørsmål om hva studentene ønsket å gjøre dersom de hadde nødvendig kapital, var det en klar overvekt av studenter som ønsket å starte for seg selv.

Kun åtte prosent av de spurte i undersøkelsen oppga at de ville jobbe med forskning, og ikke en eneste NHH-student anså det som 'svært aktuelt' å jobbe i kommunal sektor.

Kriteriene for å delta i konkurransen er at det må være minst én NHH-student på hvert prosjekt. Studentene kan derfor ta med en venn fra andre studiesteder som NTNU eller Universitetet i Bergen eller Oslo, eller simpelthen en idérik partner.

Etter innleveringsfristen i september vil juryen, som består av en representant for hver av de tre samarbeidspartnerne pluss et eksternt medlem, vurdere forretningsidéene. Vinneren offentliggjøres innen utgangen av oktober.

Mer informasjon om konkurransen finner du her: NHHs gründerkonkurranse

Til toppen