Nok en Telenor-datter må kutte dypt

Telenor skal spare penger og reduserer virksomheten i epost-selskapet TTYL dramatisk.

Telenor rydder for harde livet i sin brede og dype portefølje med selskaper. Etter at Norges desidert største arbeidsgiver innen IT og tele kastet seg på bremsen 14. september , har ringvirkningene forplantet seg utover.

En rekke leverandører og prosjekter i Telenor har fått smake sparekniven. Nå er turen kommet til det Telenor-eide epost-selskapet TTYL, viser tips digi.no har mottatt. TTYL (står for Talk to you later) var en del av Nextras europeiske satsning, som nå er avsluttet.

TTYL etablerer og drifter komplekse epost-tjeneste for andre Internett-selskaper og store bedrifter. Selskapet har 80 ansatte fordelt på hovedkvarteret i Bergen, et stort kontor i Amsterdam og tre små kontorer i London, Paris og Milano. - Den generelle nedgangen i markedet gjør at vi må redusere aktiviteten for å spare penger, bekrefter Dag Melgaard, pressetalsmann i Telenor, til digi.no.


- Vi legger nå ned den internasjonale vekststrategien, forteller administrerende direktør Ingvar Straume til digi.no. Vi har nådd våre budsjetter, men planen om å få inn flere eiere har ikke lykkes.

På spørsmål fra digi.no forteller Melgaard at Telenor har forsøkt å skaffe andre investorer eller kjøpere av hele selskapet.

Hvor mange ansatte som må gå er enda ikke klart, men de ansatte i Bergen skjermes trolig fra kuttene. Der ligger kjernen av selskapet med utvikling og drift.

- Vi håper å unngå oppsigelser, og vi vil forsøke å skaffe overtallige ansatte i Norge andre jobber i Telenor eller eksternt, forteller Straume.

Dermed er det Amsterdam-kontoret som rammes. Melgaard utelukker ikke nedleggelse.

Verken han eller Straume vil ikke offentliggjøre konkrete regnskapstall for TTYL, men Meldgaard sier selskapet arbeider mot et pluss i løpet av 2002.

Til toppen