FORBRUKERTEKNOLOGI

Nok en tøff utfordrer til fasttelefoni

Med telefonsamtaler over bredbånd og Internett, blir IP24 en aggressiv utfordrer til Telenor.

Telenor tjener årlig 3,7 milliarder kroner bare i faste avgifter på fasttelefoni.

Dette er avgifter norske bredbåndsbrukere kan bli helt kvitt ved å gå over til IP-telefoni og bruke det ADSL-abonnementet man allerede betaler for. Analyseselskapet Norsk Telecom spår at Telenor kan tape 400.000 fasttelefonabonnenter innen 2005 på grunn av IP-telefoni.

IP-telefonileverandøren IP24 ble operativ i august og er blant de nye utfordrerne til Telenor. En av lederne i selskapet, Frode van der Laak forteller til digi.no at selskapet allerede har 7.770 kunder via web og andre partnere. Bare på en dag fikk selskapet 1.250 nye kunder fra Rissa Kraftselskap og Fosen Link som var første leveranse.

- Vi har nå over 7.000 kunder, der over halvparten ringer med oss nå, sier han til digi.no.

Steinkjer-baserte IP24 tilbyr programvare for å ringe ved hjelp av PC og IP-telefoner.

Men i likhet med konkurrenten Telio, møter også IP24 frustrerte kunder og barnesykdommer. Selskapet har ikke greid å møte den enorme pågangen og har heller ikke klart å levere IP-telefoner.

- Dette er nå løst. Vi sender nå ut 250 nye softphones hver dag, hevder van der Laak.

Han innrømmer at support ikke har klart alle oppgavene på grunn av kundestrømmen, men understreker at kundeservice nå er økt med fem personer. Selskapet skal også utvide i Sverige.

- I Sverige har vi en partner som kan tilføre oss 50.000 kunder fra dag en ved at vi blir en fastnett-partner til dem. Forskjellen fra oss og de andre IP-telefonileverandøren er at vi har jobbet med norsk og svensk fast og mobil oppbygging, sier van der Laak.

IP24 har i tillegg partnere i Nederland, Østerrike, Australia og Spania, der selskapet allerede i år vil inn i tre av dem.

IP-telefoni har vært kritisert i forhold til opprinnelsesmarkering av Post- og teletilsynet. Van der Laak hevder å tilfredsstille disse reglene ved softphone, som viser hvilken IP-adresse brukeren er koblet til.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.