Nok et fall i IT-ledigheten

I juni fortsatte IT-ledigheten å falle, slik den har gjort jevnt i over to år.

I over to år har IT-ledigheten falt jevnt, måned for måned.

Nye tall fra Aetat viser at ledigheten i juni gikk ned med 34 prosent, det vil si 738 færre ledige enn i juni i fjor. Det er nå 1 435 ledige IT-folk.

Dette er likevel noe høyere enn i forrige måned, men juni vil alltid være en topp ettersom mange nyutdannede melder seg, forklarer underdirektør Hans Kure til digi.no.

Samtidig fortsetter antall ledige stillinger å vokse. I juni var det registrert 719 ledige IT-stillinger, som er en oppgang på 24 prosent fra samme periode i fjor.

    Les også:

IT-sjefer har åpenbart fått øynene opp for å registrere stillinger på aetat.no.

14 600 arbeidsgivere er nå registrert i Aetats nettbase, der bedriftene kan annonsere ledige stillinger og gå igjennom CV-basen som omfatter 210 000 jobbsøkere.

Siden mai i fjor har antall stillinger registrert direkte av arbeidsgivere på aetat.no, økt med 96 prosent.

Til sammenligning har stillingsutlysninger på aetat.no, som er hentet fra annonser i medier, økt med 55 prosent.

Kure forteller at det nå er to prosent ledighet i IT-næringen. Han tror den vil fortsette å falle hele 2006.

– Det kan være at ledigheten flater ut på slutten av året, men fallet kan like gjerne fortsette langt ute i 2007, sier han.

For bare tre år siden var det over 3000 ledige IT-folk, men vi har fortsatt et stykke å gå før vi kommer ned til 2000 tallet, der det i snitt bare var snaue 600 ledige gjennom hele året.

Da var markedet nærmest kjemisk renset for arbeidskraft.

– IT bransjen er relativt utsatt for konjunktursvingninger og vil avhenge av den generelle økonomien i Norge, men det er ingen tegn til alvorlig vendepunkt ennå, sier Kure til digi.no.

Veksten av nye stillinger har hatt en jevn kurve opp de siste 18 månedene, uavhengig av tid på året.

Januar hadde 76 prosent flere ledige stillinger i forhold til januar året 2005, februar 66 prosent flere stillinger, mars 22 prosent flere stillinger, april med 71 prosent flere stillinger, mai med 58 prosent flere stillinger og nå altså juni med 24 prosent flere stillinger.

Til toppen