FORBRUKERTEKNOLOGI

Nok et HD-format på vei til Norge

Mens Blu-ray og HD DVD kniver seg i mellom, ønsker enkelte filmselskaper å satse på et tredje HD-format.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juni 2007 - 13:07

Filmdistributøren Scanbox kommer til høsten til å slippe film på det norske markedet i et tredje HD-format, HD VMD (High Definition Versatile Multilayer Disc). Formatet som er utviklet av britiske New Medium Enterprises (NME), er en mindre kjent utfordrer til Blu-ray Disc og HD DVD, men både plater og avspiller skal være rimeligere å produsere, blant annet fordi det benytter rød laser i stedet for blå.

NMI har inngått en partneravtale med Scanbox om distribusjon av både HD VMD-spiller og filmtitler i Norge, Sverige og Danmark. Dette ble kjent allerede i mai.

Nå skriver Farojournalen at Scanbox vil starte salg av HD VMD-produkter i Norge til høsten. Selskapet skal i første omgang gi ut to titler i måneden. Det nevnes også en buntet løsning med avspiller og fem filmer som skal selges Sverige for rundt 2500 kroner. Spilleren skal også kunne spille av DVD- og CD-plater.

Ifølge Farojournalen skal også SF og Sandrew Metronom vurdere å distribuere film på HD VMD.

NME Duo HD VMD-spiller

    Les også:

Platene består av flere lag som hver kan romme inntil fem GB med data. Dagens plater rommer inntil 20 GB, men NME har demonstrert plater med opptil 48 GB kapasitet. Selskapet mener det vil være mulig å lage plater med 20 lag.

NME forventer at film på HD VMD-plater vil selges for nesten samme pris som på DVD.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.