Nok et IT-selskap flytter til USA

Det amerikanske markedet er størst og nå tappes Norge for nok et lovende IT-selskap.

Det amerikanske markedet er størst og nå tappes Norge for nok et lovende IT-selskap.

Scali er en ledende norsk leverandør av skalerbar, høyytelses klyngeprogramvare og -løsninger («cluster»).

I dag melder selskapet i en pressemelding at hovedkontoret flyttes til Boston. Årsaken skal være betydelig etterspørsel i USA og fra globale kunder som vil dra fordeler av nærhet til USA.

I tredje kvartal 2004 kom over to tredeler av inntektene globalt fra amerikanske partnere.

- Men Norge med sine 30 ansatte på Skullerud i Oslo, blir ikke berørt, sier administrerende direktør Bjørn Skare til digi.no.

Han understreker at alle rettigheter skal fortsatt ligge under den norske virksomheten, og at staben på Skullerud skal til og med økes med fire, fem personer i løpet av året.

Grunnen til at hovedkontoret flyttes til Boston er den nye indirekte forretningsmodellen til Scali, der salg nå går igjennom amerikanske partnere som HP, Dell, IBM, Novell og SGI.

På Skullerud sitter nemlig ekspertavdelingen, der flere har doktorgrad og styrer med teknologi, utvikling, benchmarking og anbud.

Skare forteller at Scali har hatt en kraftig vekst, omsetningen vokste med 312 prosent fra 2003 til 2004. Bare i de to første månedene i år er det solgt like mange lisenser som i hele 2003.

- Vi har åpenbart lykkes via partnere, og flyttingen til USA betyr at vi ønsker å bli nærmere integrert med dem, sier Skare.

Han forventer likevel en dobling i omsetning i Europa, Østen og Asia. Flyttingen til USA vil ikke ha noen påvirkning på skatteomlegging fra Norge eller andre juridiske endringer.

Til toppen