RESULTATERFINANS

Nok et NetCom-rykte

"Nye" rykter rundt NetCom løftet kursen til 229 kroner i løpet av mandagen. Markedet snakker om at Ameritech skal være villig til å betale 300 kroner per aksje for å kjøpe ut SingTel og Orkla.

Jørgen Christiansen
20. apr. 1998 - 18:44

digi.no har sjekket ut ryktet - i den grad slike kan kontrolleres - og vil publisere en separat sak på det og flere andre rykter.

NetCom-ryktene drev kursen hele seks prosent opp, og var en viktig bidragsyter til at IT-indeksen løftet seg nye 1,7 prosent. Dermed har vi fått en ny toppnotering på 1582 poeng.

Nå som resultatene for første kvartal etter hvert presenteres, er det enkelte selskap som blir kjørt godt opp i kurs. De siste dagene har det vært spesielt merkbart for PC-Systemer, Visma og Agresso. De to førstnevnte legger frem resultatene onsdag.

PC-Systemer endte dagen på 22 kroner, et kursleie vi ikke har sett siden oktober. Selskapet ble børsvinner mandag. Bare de siste fem handledagene har stigningen vært på 19 prosent. I den samme perioden har Visma steget med 10,4 prosent, mens Agresso-aksjen har sett en verdistigning på nær 16 prosent.

Det ser ut som om denne sektoren nå opplever en reprising, delvis uavhengig av utsiktene for de enkelte selskapene. Det er få som er i tvil om sektorens vekstpotensial, men enkelte analytikere peker på at konkurransen ikke akkurat ser ut til å bli svakere i markedet. Spesielt større internasjonale programvarehus trekkes frem som en alvorlig trussel (se forøvrig relaterte saker fra sist fredag).

En markedsaktør går så langt som til å peke på at norske programvarehus nå stort sett bare analyseres av meget unge, nyutdannede økonomer, med høyst begrenset kjennskap til bransjen.

EDB ASA steg med nye 4,7 prosent i løpet av mandagen. En artikkel i digi.no fra fredag om samarbeidet med SAP og en artikkel i Finansavisen om prisen på datakonsulenter refereres som årsaken til denne kursstigningen.

ContextVision fikk grundig og mindre hyggelig omtale i Finansavisen på lørdagen. Selskapet skal ha holdt tilbake informasjon om en rettstvist med selskapets viktigste kunde. På tross av dette så vi en kursoppgang på tre og en halv prosent i løpet av mandagen. Kursen er dermed meget nær toppnoteringen på 150 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.