Nok et yaTack-tap i merkevarekrig

Den norske e-handelstjenesten yaTack tapte en rettssak om merkevarenavnet i København Byrett. Dermed får ikke selskapet lov til å markedsføre yaTack.dk eller yaTack.com, siden konkurrenten valgte det lignende navnet Jatak tidligere.

Ifølge Aftenposten tapte det norskeide e-handelshuset yaTack i København Byrett i striden med sin danske konkurrent Jatak. Det danske selskapet Jatak hadde nemlig registrert sitt merkevarenavn før yaTack erobret Danmark.
Les mer om den forvirrede saken: Galt å si nei til yaTack
Jatak har siden den gang nektet yaTack å bruke sitt eget navn i Danmark. Dette har de til nå fått medhold i hod København Byrett.


- Dette er en foreløpig avgjørelse og ikke dramatisk for oss, sier Helge Røstad, administrerende direktør i yaTack til Aftenposten.

Til digitoday.no sier Røstad at de nå ligger under etter første omgang, men er klar til revansj i siste.

- Vi har stengt vårt danske nettsted, yaTack.dk, og henviser kundene våre til Toga.com, som vi har fusjonert med, sier Røstad.

Det svenske e-handelshuset Toga.com og yaTack gikk tidligere i år inn i en fusjon og i den forbindelse gjør selskapet et navnebytte. Enten kommer selskapet til å kutte ut yaTack eller Toga.com - eller begge to.

Les mer om e-handels fusjonen: Toga.com fikk yaTack til fusjon


Men avgjørelsen i København Byrett taler vel ikke for Yatack? - Dette vil ikke ha noen innvirkning på navnevalget fremover, sier Røstad til digitoday.no. Innen januar skal yaTack og Toga sine nettsider smelte sammen, innen den tid skal navnet på fellestjenesten være klart.
Til toppen