Nokia 7110 til superpriser på nettauksjon

Desperate mobiltelefon-elskere betaler villig flere tusen kroner over veiledende pris for de få mobiltelefonene av typen Nokia 7110 som er kommet til landet.

Desperate mobiltelefon-elskere betaler villig flere tusen kroner over veiledende pris for de få mobiltelefonene av typen Nokia 7110 som er kommet til landet.

Alle har hørt om Nokias WAP-telefon 7110, men nesten ingen har sett den i butikken. Mens Nokia har sagt at volumene skal øke i markedet, er det bare et begrenset antall forhandlere som har fått tak på telefonen.

- Det er sterkt fokus på vår WAP-telefon 7110, noe som bidrar til at det skapes rykter rundt den og når den kommer til markedet, sier administrerende direktør for Nokia mobile Phones i Skandinavia, Sara Kullgren, til digi.no.

Hun sier at volumene i markedet vil øke så fort som mulig, og medgir at interessen for denne WAP-modellen er større enn ventet.

- Vi har et produkt det er stor interesse etter, og det er selvsagt ikke bra at vi ikke har produktene så tidlig ute i markedet som vi skulle ha ønsket.

Kullgren kan ikke konkretisere når etterspørselen etter telefonen i markedet blir fulgt opp med leveranser. De første telefonene ble prioritert til utviklere og produsenter av innhold til WAP-telefonene og operatører.

Så sent som onsdag skriver Financial Times at telefonen så langt bare finnes i testvolum ute på markedet. Mobiloperatørene skal dessuten være misfornøyde med både kvalitet og funksjonaliteten.

Noen få telefoner har funnet veien til det norske markedet, blant annet til Nokias profilforretning i Byporten i Oslo der telefonene har gått for rundt 8000 kroner. En telefon som ble solgt via en auksjon på Online Club onsdag ettermiddag gikk til slutt for 10.000 kroner.

Foruten Nokia har både Ericsson og Motorola WAP-telefoner som planlegges lansert rundt årsskiftet.

Til toppen