TELEKOM

Nokia advarer om problemer etter skjelvet

Komponentmangel kan ramme produksjonen av bestemte modellere.

22. mars 2011 - 10:06

Nokia har sendt ut en uttalelse der de advarer at komponentmangel som følge av jordskjelvet i Japan kan gjøre det vanskelig å framstille enkelte mobiltelefoner i tilstrekkelige mengder til å dekke den globale etterspørselen.

Selskapet understreker at de i Japan nå først og fremst er opptatt av å sørge for sine ansatte og deres familier, og av å støtte nødhjelpsarbeidet. Midlertidig omlegging av forsyningskjeden kommer i annen rekke.

At man ikke vil greie å realisere salgspotensialet til enkelte modeller, vil ikke få noen merkbar innvirkning på regnskapet for første kvartal 2011, heter det videre.

Nokia henter om lag 12 prosent av sine mobiltelefonkomponenter fra Japan.

Ytterligere informasjon om hvordan skjelvet påvirker Nokia vil gis innen eller ved framleggingen av kvartalsresultat, 21. april.

Japanske IT- og elektronikkselskaper har generelt sett erkjent leveranseproblemer som følge av brudd i forsyningskjedene. Blant disse er Hitachi, Nikon, NEC, Panasonic og Sony. Videre har svenske Ericsson og mobilleverandøren Sony Ericsson advart om det samme.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.