RESULTATERFINANS

Nokia-aksjen til himmels

Finnene jubler etter Microsoft-kjøp.

Stephen Elop fikk i alle fall en dag med kraftig oppgang i Nokia-aksjen. Mandag solgte han Nokias mobilvirksomhet til Microsoft. Det fikk børsen i Helsinki til å juble.
Stephen Elop fikk i alle fall en dag med kraftig oppgang i Nokia-aksjen. Mandag solgte han Nokias mobilvirksomhet til Microsoft. Det fikk børsen i Helsinki til å juble. Bilde: Nokia
3. sep. 2013 - 09:21

Aksjene til finske Nokia stiger 47 prosent på børsen i Helsinki, ifølge Bloomberg News. Den voldsomme oppgangen kommer etter at Microsoft har lagt 7,2 milliarder euro kontant på bordet for den finske mobilvirksomheten inkludert en rekke patenter.

Den kraftige oppgangen er et tydelig signal på at markedet anerkjenner oppkjøpet. Tilbake står Nokia nå sterkt rustet finansielt: De har nå 44 milliarder norske kroner å bygge sin gjenværende forretning. De siste årene har Nokias aksjonærer, med rette, vært bekymret for finansene. Den bekymringen er nå borte.

– Både Nokia og Microsoft har virkelig bommet på båten når det kommer til smarttelefoner og det vil være veldig vanskelig å kravle seg tilbake fra det utgangspunktet. Spørsmålet er om man ved å kombinere to svake selskaper, vil få et sterkt. Det er tvilsomt, sier telekom-analytiker Paul Budde til Bloomberg News.

Den kraftige oppgangen til Nokia-aksjen i Helsinki signaliserer at det finske aksjemarkedet trekker et lettelsens sukk over at Nokia ikke lengre er en del av denne konkurransen.

Tirsdag ettermiddag vil det bli kjent hvordan aksjonærene i Microsoft vil reagere på avtalen. Nå er ikke 44 milliarder kroner et spesielt stort løft for IT-giganten, og direkte overraskende er heller ikke oppkjøpet. En ting er sikkert: Kalkulatorene vil gløde hos investorer og analytikere på begge sider av Atlanteren for å regne på om dette er et smart kjøp av Microsoft eller ikke.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.