Nokia åpnet sin «Ovi Store»

Tilbyr mengder av innhold til over 50 ulike mobiler.

Nokia åpnet sin «Ovi Store»

Tilbyr mengder av innhold til over 50 ulike mobiler.

Nokia har åpnet den nye innholdstjenesten Ovi Store og tilbyr ifølge selskapet innhold til mer enn 50 av selskapets terminalmodeller. Via tjenesten skal kundene kunne laste innhold ned som tilbys enten gratis eller mot betaling.

Innholdet omfatter i både applikasjoner, spill, videoer og podkaster, i tillegg blant annet nett- og lokasjonsbaserte tjenester.

Selv om tjenesten er nå er tilgjengelig for brukere i alle land, er tjenesten mest egnet for Nokia-kunder i Australia, Tyskland, Irland, Italia, Russland, Singapore, Spania og Storbritannia. I disse landene kan brukerne ved hjelp av en egen mobilklient betale via mobiloperatøren. Klienten er tilgjengelig på engelsk, tysk, italiensk, russisk og spansk.

I alle andre land må betalingen skje ved hjelp av kredittkort, men Nokia lover at tjenesten vil gjøres tilgjengelig i flere land senere i år. Det loves også støtte for flere mobilmodeller.

Ovi Store skal allerede tilby mange tusen produkter, men utvalget varierer stort, avhengig av mobilmodellen man har. Til undertegnedes aldrende N95 tilbys det ingenting, selv om mobilen er med på listen over terminaler som støttes. Til den nyere N96 tilbys det derimot nærmere 900 produkter, blant annet 260 ulike applikasjoner.

Ovi Store er tilgjengelig direkte fra mobilen på denne siden.

Utviklere og innholdsleverandører kan tilby innhold på Ovi Store. Mer informasjon om dette finnes på denne siden. Nokia beholder 30 prosent av salgsinntektene, mens resten går til tilbyderne av innholdet.

Ovi Store på en Nokia N97
Ovi Store på en Nokia N97
Til toppen