Nokia avduket oppfrisket flaggskip

Men det kommer ikke til Norge med det første.

Nokia avduket oppfrisket flaggskip
Nokia Lumia 925 leveres med metallramme og bakdeksel i farget plast. Bilde: Nokia

Nokia introduserte i dag smartmobilen Lumia 925, som omtales av selskapet som ny «fortolkning» av dagens toppmodell, Lumia 920.

Den største forskjellen på de to modellene er at nykommeren har en ramme av metall. Bakplaten er derimot laget i plastmaterialet polykarbonat og leveres i ulike farger. Det skal også bli mulig å kjøpe bakplater med støtte for trådløs opplading.

Lumia 925 leveres også med flere programvarenyheter, som Nokia Smart Camera. Denne skal gjøre det mulig å ta ti bilder på rad og deretter redigere dem med utgangspunkt i ulike oppsett, hvor man blant annet kan flytte ansiktet til motivet fra et bilde til et annet. Men etter alt å dømme vil de samme programvarenyhetene også gjøres tilgjengelig for alle Windows Phone 8-baserte mobiler fra Nokia etter hvert.

Forøvrig ser det ut til at Nokia Lumia 925 er svært lik Lumia 920, bortsett fra at den i utgangspunktet vil leveres med 16 i stedet 32 gigabyte intern lagringsplass, at vekten er redusert fra 185 til 139 gram, og at den nye modellen er omtrent to millimeter tynnere. Taletiden skal også være noe forbedret. Dessuten er Lumia 925 utstyrt med AMOLED-skjerm i stedet for IPS-skjerm.

I Europa vil Lumia 925 komme i salg i visse land i juni, men kun i samarbeid med mobiloperatøren Vodafone. Vodafone-kundene vil også kunne velge en 32 gigabyte-utgave, som ikke vil bli solgt av andre.

Til Norge ventes Lumia 925 av ukjente årsaker først i fjerde kvartal. Nokia oppgir en forventet utsalgspris på 4500 kroner uten abonnement. Lumia 920 selges nå mange steder for under 4000 kroner.

Nokia gir kundene nye valgmuligheter med Lumia 925, men det dreier seg ikke om en helt ny toppmodell.
Nokia gir kundene nye valgmuligheter med Lumia 925, men det dreier seg ikke om en helt ny toppmodell. Bilde: Nokia

    Les også:

Kl. 13.43 ble saken oppdatert med noen flere detaljer.