TELE-KOMMUNIKASJON

Nokia avviser Android-rykter

- Alle vet at Symbian er vår foretrukne plattform.

Nokia er fortsatt klar markedsleder på mobiltelefoner, selv om posisjonen er svekket kraftig de siste årene, særlig innen avanserte enheter.

Rykter om at selskapet ville kaste seg rundt og lansere en modell med Android som operativsystem begynte denne uken å svirre etter en sak i The Guardian.

Den britiske avisen siterte anonyme bransjekilder, som mente å kjenne til at selskapet utviklet en Android-mobil som skulle lanseres i september.

Valget ville vært oppsiktsvekkende, all den tid det finske mobilselskapet har investert kraftig i Symbian OS.

Finnene avviser nå alle slike spekulasjoner.

- Alle vet at Symbian er vår foretrukne plattform for avanserte mobile enheter, sier talsperson i Nokia ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Så sent som i fjor kjøpte Nokia alle Symbian-aksjene for over 400 millioner dollar, og erklærte at de ville investere milliarder i videreutvikling av operativsystemet som fri programvare gjennom stiftelsen Symbian Foundation.

Nokia har også en en egen Linux-distribusjon kalt Maemo, som benyttes i selskapets Tablet-produkter.

Denne uken avslørte Nokia at neste versjon av Maemo vil ta i bruk Qt som rammeverk i stedet for Gnome/GTK+.

På nettsidene til Maemo heter det at målet er å tilby et åpent, effektivt og attraktivt komponentbibliotek for mobil Linux ved hjelp av Qt, også kjent som teknologien Nokia sikret seg gjennom oppkjøpet av norske Trolltech.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.