TELEKOM

Nokia bygger «app store»

Vil ikke sitte stille og se Apples suksessbutikk blomstre.

9. feb. 2009 - 13:44

Nokia skal lansere sin egen applikasjonsportal for Symbian under neste ukes mobilkonferanse i Barcelona. Det melder mobilnettstedet Unwired View.

Symbian er verdens mest brukte operativsystem for smarte mobiltelefoner, og det finnes mye programvare tilgjengelig for brukere av plattformen, som Nokia i fjor valgte å frigi som åpen kildekode.

Problemet er bare at mange opplever det som vanskelig å finne frem i tilbudskaoset. Symbian har så langt ikke hatt en effektiv portal for distribusjon av nedlastbar programvare, slik konkurrenter som iPhone og Android kan skilte med.

Derfor kommer det kanskje ikke som en overraskelse at Nokia bygger et lignende tilbud.

Apples nettbutikk App Store klarte på kort tid å bli en utrolig suksess. Så langt er har denne nettbutikken formidlet over en halv milliard nedlastinger. Det gjør det umulig for konkurrentene å ikke tilby noe tilsvarende for sine plattformer.

Nokia har allerede lansert en musikkportal og tilbyr gjennom en avtale med Tono fri nedlasting av låter på enkelte modeller.

At det finske mobilselskapet også vil gjøre det enklere for brukere å laste ned programvare til sine mobiltelefoner virker bare logisk.

Samtidig svirrer ryktene om at mobilprodusenten Samsung er i ferd med å gjøre det samme. Det koreanske selskapet skal angivelig også avduke en portal under neste ukes spanske mobilbegivenhet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.