BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nokia bygger GSM i Italia

Nokia har inngått en milliardavtale med italienske Omnitel Pronto Italia (OPI) om en betydelige leveranser til en forestående utvidelse av selskapets GSM-nett.

Frode Eriksen
17. okt. 1996 - 15:00

Nokia er et av nordens største industrikonsern innen telekommunikasjon, og er en av verdens ledende innen mobiltelefonmarkedet. Nå får det finske selskapet nok en storordre for å bygge ut et GSM-nett i Italta. Det er nettet tilhørende Omnitel Pronto Italia (OPI) som skal utvides. Verdien av kontrakten er hele 300 milliarder lire (1,3 milliarder kroner) fordelt på 1996 og 1997.

Kontrakten inkluderer blant annet Nokias mobile DX 200 brytestasjoner, sendere, basestasjoner, samt operasjons og vedlikeholdssentre i tillegg til teknisk support.

Det er Omnitel Pronto Italia som har lisensen på det private nasjonale GSM-nettet i Italia, hadde 600.000 kunder ved årsskiftet. Det italienske mobilsekskapet har vært kunde hos Nokia siden desember 1994.

Det finske Nokia er verdens nest største produsent av mobiltelefoner etter Motorola Inc., og har levert teknologi til ulike GSM/DCS nettverk til 51 ulike mobiloperatører i 31 land.

Nokias salg i fjor beløp seg til over 50 milliarder kroner, som var en solid økning på 20 prosent siden 1994. 32.000 mennesker arbeider innenfor Nokia-konsernet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.